dissabte, 12 de desembre del 2015

l'ombra de les ombres (d'en grey) és allargada


«Quan un col·lectiu aspira a ser més popular del que és, com els bibliotecaris-documentalistes, agraeix qualsevol menció pública del seu ofici. [...] Per descomptat que la publicació d’obres literàries amb protagonistes bibliotecaris també ens va molt bé, com el cas de la novetat bibliogràfica que és el motiu de l’entrada d’avui.
[...] La sinopsi que hi ha a la contracoberta del llibre és prou descriptiva: «Regina Finch se ha ganado a pulso su puesto en la sede central de la Biblioteca Pública de Nueva York. Pero un encuentro fortuito con Sebastian Barnes, millonario, exitoso fotógrafo y principal mecenas del centro, transformará su austera y aburrida existencia en una vida llena de acción, lujo, erotismo y nuevas experiencias.»
La coberta de l’edició espanyola també ens deixa intuir amb quin tipus de literatura ens enfrontem: es tracta d’una novel·la de caire eròtic, una nova manifestació de la saga iniciada per les Cinquanta ombres d’en Grey i les seves continuacions.
Ni en el cas de les obres d’E.L. James ni tampoc amb la novetat que presentem la crítica no ha resultat massa favorable. Això no treu que hagi estat un èxit comercial molt important. I així esperem que passi amb La bibliotecaria. No pel sadomasoquisme que lliga els protagonistes, sinó –com podeu pensar– perquè el nom de la nostra professió (o d’una part de la nostra professió, per ser més precisos) es veurà en molts aparadors i correrà de boca en boca de lectors i lectores…»

B·D. Observatori professional. (Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya). La bibliotecaria: una novel·la que ens ajuda…27 febrer 2013.

[Vegeu també: Biblioteques, bibliotecaris, bibliotecàries: guia de novel·les. Biblioteca Josep Janés]



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada