dissabte, 23 de gener del 2016

livre in room



Livre in room és una instal·lació artística de la Compagnie Haut et Court, dissenyada i dirigida per Joris Mathieu i produïda per el Théâtre Nouvelle Génération de Lió. Es tracta d'una mena de cabina que ofereix una experiència sensorial interactiva, a propòsit dels llibres i la lectura. Lectura augmentada, en diuen ells.
L'espectador entra en la instal·lació i troba un prestatge amb llibres dels de tota la vida, de paper. N'ha de triar un, escanejar-ne el codi de barres i comença l'espectacle: el llibre es materialitza en forma de clips visuals i sonors. Fins i tot pot passar que un actor hologràfic (ep, en genèric patriarcal: pot ser mascle o femella) ens en llegeixi uns fragments. 

·  L.I.R. - Livre in room. La site culture de la Ville de Lyon. 16|9|2015.



1 comentari:

  1. Dispenseu si no manifesto gaire entusiasme per la cabinota aquesta, però servidora, que és moltes personetes, és també una trekkie entregada i, és clar, quan una ja ha vist per la tele la sala hologràfica aquella que tenien a l'Enterprise de la nova generació i recorda, perfectament, aquell episodi de la 2a temporada (el 3r, titulat Elementary, dear Data), on en Geordi i en Data van a jugar una estona a la sala en qüestió i fan de Sherlock i Watson, entendreu que les meves expectatives respecte a la realitat virtual literària siguin enormes i, per tant, la decepció estigui garantida, etcètera.

    ResponElimina