dilluns, 19 de desembre del 2016

diàleg de mitgeres



Carrer València (250-252), entre Rambla Catalunya i Balmes, cantó mar.

«Una de les característiques de les illes de l'Eixample, tal i com les coneixem ara, és la continuïtat de les seves façanes. No obstant, en alguns casos, hi trobem singularitats. La construcció d'un equipament –una església i una escola- provoca en aquest punt del carrer València un endarreriment de l'alineació deixant al descobert les dues mitgeres enfrontades objecte d'aquesta remodelació.
L'estat inicial d'aquestes dues parets era un senzill arrebossat i pintat. El projecte es basa en girar la façana amb els materials i colors propis de l'edificació i de l'època en què va ser construïda. Sobre aquesta primera pell, s'introdueix un nou element amb materials actuals que serveix de suport als poemes visuals. La reproducció de les obres d'en Brossa i Junoy es realitza amb signes de xapa d'acer pintada formant un tercer pla. Amb aquest projecte d'intervenció es trasllada del paper a l'espai públic dos poemes visuals».

Poemes visuals de Joan Brossa i Josep M. Junoy
Autors: Manel Clavillé, Cristina Trius i Isaac Hita
Direcció d'obra: Anna Rosat
Constructora: Estudi Tècnic de Restauració Arc S.L.
Gestió i finançament: IMPUiQV

Dossier de premsa. Paisatge, lletres i esport. Ajuntament de Barcelona. Institut del paisatge urbà i la qualitat de vida.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada