dimarts, 8 de maig de 2018

tres raons per llegir sempre hem viscut al castell


JOSEP LAMBIES
Tres raons per llegir Sempre hem viscut al castell
TimeOut Barcelona
16|1|2017

1. Arsènic en una sucrera
Si fóssim en una pel·lícula d’en Tarantino, algú entraria en escena amb una cafetera emmetzinada, i tothom acabaria vomitant sang. Com que estem llegint una novel·la de Shirley Jackson, el verí es troba barrejat en el sucre que la família escamparà sobre les móres, a l’hora de berenar. El mètode us semblarà més pulcre. Però tindrà conseqüències igual de terribles.
2. Un casalot tancat amb cadenat
Només sobreviuran tres persones: dues noies jovenetes i un oncle paralític. La gent els odiarà. Els nens els cantaran cançonetes, els diran que són assassins i bruixes. Però ells viuran reclosos en la seva mansió, entre cortines de vellut, cadires amb potes d’or i vaixelles de dies de festa. Menjaran pastissos de carn i fetge a la planxa. I mai no gosaran obrir la porta a ningú.
3. No sé si són fantasmes o llunàtics
La novel·la és una dansa espectral, de tres individus que, lluny del món, van perdent el cap. L’una es passa el dia a la cuina. L’altra s’inventa històries sobre una vida paral·lela a la lluna, on diu que va enjoiada i muntant cavalls plomats. I l’oncle és el que menys rodó gira. Mentrestant, la mansió amaga riqueses que esperen despertar les enveges d’un poble irat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada