diumenge, 7 d’octubre del 2018

un record de garcía márquez


«García Márquez, un dia, em va dir una frase que em vaig prendre, ja em perdonaràs, com un regal altament literari. Ens vam trobar en el restaurant Il Giardinetto: jo baixava del pis de dalt, amb un puro a la mà, un puro gros de quan encara es fumava, el pianista tocava una melodia, ell estava esperant a baix, observant-me, i, sense ni un «Hola» ni un «Buenas noches», em va dir mirant el puro «Aproveche para dejarlo», com si m'aconsellés que aprofités aquella situació una mica teatral per deixar de fumar. Una frase curta i bonica. És el meu record personal i literari de García Márquez.»

Josep Cots. Autoretrat de Jordi Garcés. Anagrama, 2018. P. 246.

6 comentaris:

  1. Bon dia!
    El sr Josep Cots, editor de 1984 mereix bones paraules pels bons que editen , i a més n´ha escrit, doncs llegírem Autoretrat de Jordi Garcés.

    Un dia com avui la nostra autora del mes NATALIA GINZBURG se n´anava, però ens va deixar bons llibres com LA CITTÀ E LA CASA.

    Imma

    ResponElimina
    Respostes
    1. En vam parlar no fa gaire, d'aquest llibre, Imma. D'en Cots, d'en Garcés, de la Marina ídem, fins i tot de la Núria Amat. Aquí.

      Elimina
    2. No ho sabia, que ahir fos el 27è aniversari de la mort de la Ginzburg, però, ni que sigui involuntàriament, va i resulta que el vaig commemorar a la meva manera. Ahir vaig acabar La ciutat i la casa. Coses que passen.

      Elimina
    3. I la primera cosa que se m'acut, a banda de dir que m'ha agradat molt, és que, malgrat que teòricament no hi ha narrador, en el sentit que són cartes i punt, una correspondència entre un grup de gent, feia temps que no sentia tant la veu del que m'explica la història. Però molt. Tota l'estona. És curiós.

      Elimina
  2. Aquest Cots és un altre Cots. És el llegendari llibreter del corbatí de la Documenta.

    ResponElimina