dilluns, 27 de maig del 2019

en defensa de les biblioteques públiques de barcelona



MARTA CASALS TORRES
Els treballadors de les biblioteques convoquen tres dies de vaga
betevé
22|5|2019
El Comitè d’Empresa del Consorci de Biblioteques de Barcelona (CBB) ha convocat tres dies d’aturades a les 40 biblioteques públiques de Barcelona. Les vagues són parcials i es faran dilluns, 27 de maig, i el dilluns 3 de juny de 15.30 a 18 h, i el dilluns 17 de juny de 18 a 20 h.
Els treballadors recullen les seves demandes en el manifest ‘En defensa de les biblioteques públiques de Barcelona’, en què denuncien les necessitats més urgents d’aquest col·lectiu. Asseguren que sis mesos més tard del primer manifest en què van denunciar la situació de precarietat que viuen, la situació ha empitjorat i, per això, veuen “perillar” la continuïtat d’aquest servei públic.
Els treballadors de les biblioteques es queixen que el Consorci dilata l’aplicació i el desenvolupament del conveni col·lectiu, que no tenen cap de Recursos Humans ni tampoc cap interlocutor directiu vàlid per negociar. Tot i ser un dels serveis més ben valorats per la ciutadania, critiquen que les biblioteques no estan dotades del personal suficient, que la majoria de la plantilla és interina i que les condicions laborals que tenen són “extremadament precàries”, fins al punt de no saber ni horaris ni destinacions d’una setmana a l’altra.
Entre les queixes que recull el manifest també hi ha la situació d’indefensió dels treballadors, que afirmen que són víctimes de situacions violentes i agressions per part dels usuaris i també d’assetjaments i furts a les instal·lacions. A més, denuncien la manca d’un pla de foment de la lectura i de manca de rumb en la gestió d’un servei en què influeixen fins a sis administracions diferents.


1 comentari:

  1. Al final s'han sumat a la convocatòria els companys de 35 de les 40 biblioteques-BCN. Mentrestant, a la Biblioteca de Vic, unes noies d'uns 15 anys (sense identificar) calaven foc al lavabo de dones.

    ResponElimina