dilluns, 31 d’octubre del 2022

heu rebut el meu llibre?


 

Retards en la distribució dels llibres que s'arrosseguen des de l'agost per la fusió de les dues grans distribuïdores catalanes
CCMA
28|10|2022


Els llibreters estan amoïnats. Els editors, també. De retruc també ho estan els autors i, en última instància, també els lectors. Potser les últimes setmanes heu viscut en pròpia pell el problema d'anar a buscar un títol concret a la llibreria, no trobar-lo, encarregar que te'l demanin, comprovar que no arriba i certificar que la demora s'eternitza.

El problema està detectat i diagnosticat. La solució no és tan fàcil.

Des de finals d'estiu s'arrosseguen problemes puntuals en la distribució de llibres a bona part de les llibreries catalanes. Són problemes que fan que les llibreries no rebin tots els títols que encarreguen en les seves comandes. La qüestió afecta les últimes novetats, també el llibre de text de principis de curs o els llibres que els clients demanen de forma específica i que la llibreria no té al seu estoc.

 Fusió de dues empreses de distribució

L'origen del problema és la creació d'una nova empresa de distribució, Entredos Logistics, fruit de la fusió de les dues grans distribuïdores de llibres catalanes que funcionen des de fa anys: Àgora --amb un ampli catàleg de títols en català-- i Les Punxes.

El catàleg que administren el formen milers i milers de llibres de 200 segells editorials. La posada en marxa de la seu logística d'Entredos, en una nau a la Granada, a l'Alt Penedès, es va fer a finals d'agost --segons admeten els seus responsables-- de forma precipitada i sense proves prèvies. I el sistema s'ha col·lapsat.

No estem parlant de desabastiment, sinó de trameses irregulars, que creen sensació de caos i confusió. La voluntat de solució hi és per part de tothom, però posar al dia tot el desgavell no és ni fàcil ni barat i la paciència dels principals afectats, llibreters i editors, comença a esgotar-se...

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada