divendres, 22 de maig del 2009

eines

Per anar fent boca per dimarts (mare de deu quins nervis, quines ganes de parlar de l’assaig sobre la ceguesa, quin totxo, beneït totxo) us proposem un parell de eines per coneixer més bé a Don José.

Aquí hi ha un pdf amb el discurs que Saramago va fer quan li van donar el premi Nobel. Una lliçó d’humanitat i de saviesa. Per disfrutar de valent.
En un altre ordre de coses aquí trobareu un text molt interessant de Xavier Pàmies en el que explica quins entrebancs es va trobar i com va traduïr la caverna, una de les novel·les de Saramago.

Aquí hi trobareu dos contes de José Saramago, concretament "El cuento de la isla desconocida" i "Embargo", no us els podeu perdre.

I finalment, a veure si algú sap perquè he il·lustrat aquest post amb aquest quadre de Goya. Hi haurà premi, però encara no sé quin.

3 comentaris:

  1. Robert, el quadre és el perro semihundido de Goya. És brutal, aquest gos mirant cap a dalt. M'encanta, però no sé per què l'has triat. Suposo que té a veure amb la novel·la, però fa anys que la vaig llegir i ara no caic.

    Matilde, potser hauries de treure 'la disciplina de puas', que deia un dia en Robert. Al pis de sota hi ha molt mal rollo.

    ResponElimina
  2. Sí, sí, Sisí, tens raó. Aquest parell (en Mitchum i en Pompeu) són uns pelmes. Hauria de baixar al post de sota i fotre'ls quatre crits, però encara em falten 36 pàgines per acabar la ceguesa, és dilluns i qui sap si vol ploure. Ja s'ho faran, tu.

    ResponElimina