dimecres, 5 d’agost del 2009

properes lectures al club (i 2)




Gener. El jugador. Fiodor Dostoyevski.
Teníem ganes de llegir un rus. I per l’any que bé hem triat una de les obres més famoses del més famós novel·lista rus Fiodor Dostoyevski. Es diu que Dostoyevski va escriure aquesta novel·la per pagar deutes, precisament de joc, vici del qual va dependre bona part de la seva vida. Diuen que s’ha d’escriure del què es coneix, aquest cas és ben bé així.





Febrer. Una màquina d’espavilar ocells de nit. Jordi Lara.
Aquest autor nascut a Vic el 1968 és un revitalitzador i entusiasta activista de la musica folklòrica (o d’arrel ,com ara es diu) catalana. Sobretot amb els seus programes de televisió ha estat un important difusor d’aquest tipus de música.
Aquest llibre aplega vuit relats a l’entorn de la música. A l’Imma li ha agradat molt.
Procurarem convidar a l’autor.



Març. M’enterro en els fonaments. Manuel de Pedrolo.
Algú del club sentia tenir una mena de deute amb Manuel de Pedrolo (L'Aranyó, 1918 - Barcelona 1990), autor tant llegit durant els setanta i tant oblidat avui en dia. Si tot va com ha d’anar en Miquel Vilardell ens introduirà en aquest autor i coordinarà la sessió.
El títol de la novel·la que llegirem l’haurà de proposar en Miquel, nosaltres hem posat aquest però aclarim que està subjecte a les modificacions que en Miquel consideri pertinents.





Abril. Martin Eden. Jack London
Aquest és un dels llibres de capçalera d’en Pasqual Bernat, ell l’ha proposat i ell en farà la introducció. Jack London (1876-1916) és un autor nord-americà conegut sobretot per les seves novel·les d’aventures dirigides a un públic juvenil però en va escriure més de cinquanta de temàtica variada Publicada el 1909 és una novel·la marcadament autobiogràfica en la qual es retrata la vida d’un noi d’orígens humils que lluita per convertir-se en un escriptor famós.





Maig. Res de nou a l’oest. Erich Maria Remarque.
Una de les novel·les antibèl·liques més famoses de la història. Basada en les experiències del mateix autor a la primera guerra mundial obtingué un gran èxit de públic i crítica pel seu caràcter pacifista i fou portada al teatre i al cinema en nombroses ocasions. La versió de 1930 dirigida per Lewis Milestone fou guardonada amb l’oscar a la millor pel·lícula.






Juny. 1280 almas. Jim Thompson
I per acabar curs un thriller. Novel·la negra de la bona. Procurarem tenir entre nosaltres a un especialiste, farem mans i mpanigues perque vingui Paco Camarasa, l’alma mater de la llibreria Negra i criminal (amb aquest nom no cal especificar en quin gènere estan especialitzats). Els entesos diuen que després de Hammet i Chandler ja ve aquest gran autor de mare cherokee, Jim Thonmpson, les seves obres són crues i violentes i és un mestre en crear personatges

2 comentaris:

  1. veí de les Corts6/8/09 10:17

    Apa que no us ho passareu pipa!

    ResponElimina
  2. ...jo crec que si, veí,...per cert, demà et dedicaré un post...

    ResponElimina