dilluns, 28 de setembre del 2009

the road


Demà és el dia. Tornem a reunir-nos, cada darrer dimarts de mes, per parlar de la novel•la que hem triat. Aquest cop és The road, (premi Pulitzer de 2007), la darrera novel•la de Cormac McCarthy, autor del que hem anat donant informació durant aquest estrany mes de setembre. Com ja sabeu aquest autor és d’aquells que no els agrada gaire parlar de les seves novel•les diu que tot el que ha de dir ja ho diu als seus llibres i que la resta és perdre el temps. Per aquesta darrera novel•la, però, va fer una excepció. La coneguda (i influent) presentadora de televisió Oprah Winfrey, va escollir la carretera com a llibre del mes pel seu prestigiós club. Només de portar el segell del club, el llibre pot augmentar les seves vendes, ben bé en un milió d’exemplars. Potser és per això que li va concedir una entrevista. Al youtube la podreu trobar en varies parts, i a la guia de lectura del club hi ha un resum del seu contingut. Per cert, és a punt d’estrenar-se l’adaptació cinematogràfica que ha fet John Hilcoat protagonitzada per Viggo Mortensen i amb fotografia de Javier Aguirresarobe. Aqui en trobareu informació.

6 comentaris:

  1. Donaria dos eurus per poder-li demanar a en McC com és que un tipus tan esquerp com ell, a qui no agrada parlar de la seva vida ni de la seva obra (la qual cosa l'honora, la veritat)concedeix una llarguísssima entrevista a una periodista amb l'audència de la tal Oprah. Per un milió d'exemplars? Li cal una caravana nova? (En no saber anglés, no sé si en parla d'això a l'entrevista. La ignorància em mata)

    ResponElimina
  2. ...potser va ser perquè els seus amics i familia el poguéssin veure una estona per la tele...no sé, jo suposo que va ser com agraïment per incloure'l al club.....en JOnathan Frazen (amb les correcciones) es va negar i la Oprah li va fotre una campanya en contra seva que encara se'n parla...la Opra està considerada la dona més influent dels USA...

    Es veu que la Opra el va trucar i li va dir si volia ser entrevistat al seu programa, en Cormac li va dir que s'ho pensaria i la Oprah li va dir que d'acord que li donava 24 hores....l'escriptor la va trucar al cap de sis i li va dir que si pero amb la condició que ells translladés tot l'equip al Santa Fe Institu, la resta és història...

    ResponElimina
  3. Hosti, tu, l'Ophra. Pobre Frazen. I pobre McC. Tant de bo la cosa hagués anat de "canvi de caravana".
    Déunosenguard dels influents. Aquesta sembla pitjor que moi-même.
    Paraula d'"estricta gobernanta".

    ResponElimina
  4. Pitjor que jo per "estricta gobernanta", no per influent. Pobreta de mi.

    ResponElimina
  5. Veí de les Corts30/9/09 0:12

    Quina mala pècora, aquesta Oprah! Mira, que quedi constància, jo li negaria l'entrevista, ja pot començar a desprestigiar-me! Que s'ha cregut! ¿Per què no entrevista a Salinger o Euginides?

    ResponElimina
  6. Hacía tiempo que no me reencontraba con la literatura auténtica hasta que leí la trilogía de McCarthy de Todos los caballos.... Desde entonces disfruto con cada libro que del autor estadounidense se publican por estos lares.

    Un abrazo

    ResponElimina