dissabte, 10 d’abril del 2010

famèlic!

A la biblioteca tenim dues biografies de Jack London que en realitat són la mateixa amb títols diferents: l’edició castellana és fidel al títol original i es diu ¡Hambriento!:la vida de Jack London i la catalana es titula escuetament Jack London. L’autor és en Michail Krausnick.
A la contraportada del llibre hi llegim:
La vida de Jack va ser la seva millor obra: la història de l’ascensió d’un repartidor de diaris per arribar a ser l’escriptor més famós del seu temps; una carrera en imatges, un somni americà. En moltes de les seves novel·les i històries d’aventures Jack esdevé ell mateix el protagonista, el seu propi heroi: fent de pirata d’ostres, policia d’una patrulla pesquera, mariner, vagabund de tren, presidiari, buscador d’or i granger. Però Jack va viure també en pròpia pell la pobresa i la gana. Una vegada rera l’altra es veu emés fins a ran de l’abisme. Però Jack té un somni: amb una gran tenacitat ell mateix es converteix en escriptor. No busca una sortida només per a ell: lluita apassionadament com a autor i orador polític contra l’opressió i l’explotació, per un món millor i més just.
Aquest llibre no vol ser ni més ni menys que una guia per a “viatjar” dins el món de Jack London i un estímul per a continuar llegint la seva obra.

8 comentaris:

  1. Això de les biblioteques és un gran invent. Ho dic perquè malgrat que nosaltres no la tenim, m'he pillat una biografia de London de la biblioteca de Mataró Jack London: un soñador americano, de Alex Kershaw, editada per La liebre de marzo, l'any 2000. Quasi quatre-centes pàgines que es llegeixen com si fos una novel·la i no tant per la perícia de l'autor (sense desmerèixer-lo, consti)com per això que dius al post, Mitchum: la vida de Jack va ser la seva millor obra. Penso que els fans de London l'han de llegir.

    Vull afegir que la primera biografia sobre London la va escriure la seva dona, Charmian, a principis dels anys vint: The Book of Jack London. Dos volums.
    I que l'any 1938, la seva filla, Joan London, va publicar Jack London and his Times. Sembla que es tracta d'un relat força objectiu sobre la vida del seu pare, però que destil·la una certa amargor (diuen que inculcada per la seva mare, la primera dona de London).

    ResponElimina
  2. Avui, per FAVORT, deixeu els llibres aparcadets a la tauleta, que hi ha espectacle a TV3. Almenys, de 10 a 12...eh?

    ResponElimina
  3. oé oeoeoééé oéé oéé.
    Una cosa no quita l'altra, Jordi. Visca el Barça, manque pierda!!!
    [Guardiola també és capricorn; no sé si s'ha retratat en calçotets, però]

    ResponElimina
  4. UITANT que hi té a veure, com a màxim et deixo llegir la capçalera del mundo deportivo...

    Lo dels calçotets Matilde, ja ho veig ja que s'acostan el bon temps, però jo ferm amb el pijama de coll alt, que encara no he fet Raig UVA.

    ResponElimina
  5. Una buena biografía de Jack London es su obra Martin Eden, que ha tenido varias adaptaciones al campo audiovisual, tanto en cine como en televisión. Curiosa es la película Las aventuras de Jack London (1943), de Alfred Santell, que se queda corta pues la vida del escritor californiano necesita de mucho metraje para ser filmada.

    Un abrazo

    ResponElimina
  6. Sí, Sam, tienes razón, justamente es Martin Eden la novela que leemos este mes!!

    ResponElimina
  7. miquel hyde11/4/10 17:26

    parlem del que va escriure jack london o del que va viure ?

    ResponElimina
  8. de fet, parlàvem de futbol...

    ResponElimina