divendres, 9 de juliol del 2010

científics d'osona de pasqual bernat


El nostre col•laborador habitual Pasqual Bernat ha editat un diccionari de científics osonencs on hi trobarem dades sobre la vida i els treballs d’una centenar de científics, nascuts o vinculats a la comarca d’Osona per qualsevol circumstància vital o de dedicació científica. Llegint-lo o consultant-lo podrem examinar les trajectòries vitals i les produccions intel•lectuals dels personatges que s’hi consignen, cosa que ens permetrà emprendre un viatge, tant des del punt de vista cronològic com temàtic, a través de la història de la ciència generada des d’Osona. Un viatge que de ben segur ens ajudarà a descobrir a través dels seus protagonistes la història d’una part de la nostra cultura que encara avui ens resulta poc coneguda (de la contraportada).

El pròleg és d’Antoni Roca Rosell; professor d’història de la ciència, Universitat Politècnica de Catalunya. El llibre conté il•lustracions dels biografiats, índex onomàstic i dos apèndixs. També conté un espectacular apartat bibliogràfic amb les fonts emprades i de tots els científics ressenyats.



Pasqual Bernat. Científics d’Osona: Dicionari històric i biobibliogràfic dels científics nascuts o vinculats a Osona. Vic: Publicacions del Patronat d’Estudis Osonencs, 2010.

2 comentaris:

  1. Uf! No saps com t'agraeixo que no parlis de futbol ni de manifestacions unitàries...! Entro al blogs buscant aire, perquè fa molta calor.

    ResponElimina
  2. bon dia. Voldria posar-me en contacte amb Pasqual Bernat però no puc. El seu blog te el contacte que no li funciona. El meu mail és jjddmm56@yahoo.es ; josep. Li voldria fer arribar un document vers un científic de qui en parla en aquest llibre.

    ResponElimina