divendres, 16 de juliol del 2010

nits de cinema oriental

Ahir dijous es va inaugurar la setena edició de les Nits de Cinema Oriental amb un sopar tradicional xinès i la projecció en exclusiva europea del darrer film de Jackie Chan, Little Big Soldier.

Les Nits són una iniciativa de Quim Crusellas que pretenen acostar al públic la cinematografia i cultura orientals. Enguany el país estrella és la República Popular de la Xina i com a marca representativa tenen un bonic dibuix del rei mico realitzat per XeviDom. Sun Wukkong, el rei mico és un dels personatges més estimats de la cultura xinesa i les seves vivències s’han adaptat moltes vegades al cinema. A les Nits es podrà veure Rebombori al cel, la pel·lícula que millor ha captat l’essència d’aquest personatge.

La Biblioteca sempre ha procurat col·laborar-hi segons la seva disponibilitat i pressupost; enguany ho fa elaborant una guia de lectura amb els clàssics de la literatura xinesa, acollint la presentació del llibre Bollywood amb les seves autores Sara Barrera i Carolina Velasco i una hora del conte amb una excel·lent teatralització de fragments de l’obra viatge a l’Oest amb dibuixos, llums i ombres a càrrec de Fei Hang, Jacob Valltramunt, Anna Alemany, Subi i Xevidom.

16 comentaris:

  1. xinès tradicional, consti!

    ResponElimina
  2. 将有草莓软糖?

    ResponElimina
  3. Aquest soca del traductor hi afegeix una ela que no apareix a l'original!

    ResponElimina
  4. Ja deia jo que no podia copsar bé el significat...!
    Sobre la iniciativa em sembla tot molt bé, tret de la peli: Jackie Chan? Però mira que no hi ha bons directors a la Xina...!

    ResponElimina
  5. Ai, Lluís, això són coses d'en Crusellas, l'actual president del Cine Club Vic, un friki meravellós, val a dir. Des que ell regna li diem "Xineclub". A mi, l'únic director xinès que m'interessa és en Kitano. Llàstima que sigui japonès. Amb això vull dir que no en tinc ni idea.
    Quant això del significat, doncs "al dojo", no vol dir res, en xinès, en canvi, sense l'ela, ja és una altra cosa...

    ResponElimina
  6. ...per acabar de reblar el clau, a la informació que dona la Matilde afegiré aquesta: el director del CineClub Vic està pensant en canviar el nom de l'associació per: China Club Vic. ..de totes maneres, fora conya, la darrera peli de Jackie Chan no està gens malament, són molt diferents les pelis protagonitzades per Jakie Chan pel consum occidental que les pelis de Jackie Chan pel consum oriental, com aquesta que no està gens malament...

    ResponElimina
  7. Jajajaja, recollirem la proposta ; )
    lluís, aquí només arriben les atrocitats americanes que fa en Jackie Chan per després poder produir i protagonitzar excel·lents pel·lícules a la Xina. D'aquestes practicament no n'arriba cap i la d'ahir, LITTLE BIG SOLDIER és una molt bona pel·lícula. Un retrat humà amb molt d'humor sobre la inutil·litat de la guerra, amb bones seqüències d'acció però sobretot amb un guió sòlid i enginyós i un jackie Chan desconegut (per la bona interpretació que fa).
    Gràcies Robert per la publicació i de pas, afegirem que a la Biblio tenen una guia de lectura imprescindible.
    Ei, i això de Xina Club Vic ho vam posar fa dos anys a la sessió que el cine club fa conjuntament a les Nits. Sí, tinc els companys de junta una mica farts amb tanta Àsia però són molt bona gent i de moment encara no m'han posat la camisa de força.

    Això que ja l'han comprat...

    Salut!!!!

    ResponElimina
  8. Bé... la primera Nit Oriental genial!
    El sopar molt bó, sobretot el pastís de soja!
    (ja saps Matilde, que els postres són el meu tema... je je je...) :D

    Llàstima que no ens vàrem poder quedar a veure la peli... i això que pintava molt bé!

    A més, en Quim va comentar que en Jackie Chan inverteix els diners que fa a Hollywood en films orientals (premiats en festivals i tot).

    ResponElimina
  9. Uupps!!

    Quim, em sembla que ens em "solapat"!
    Ja ja ja!! XD XD

    ResponElimina
  10. Crusellas, perlamordedéu, fas per aquí? que tens un xivato que t'avisa si algú et diu friki? (si arribo a saber que ens espies, m'ho estalvio) Clar que he afegit meravellós, això deu ser un atenuant, no?
    En fi, que m'ha agradat molt trobar-te aquí, al pis dels comentaris. Llàstima que no llueixis l'avatar aquell que gastes al feisbuc, si, ja saps, eraserhead. És absolutament genial!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Alexandrina, la reportera más dicharachera de barrio sésamo!!!

    Jo encara no m'he refet del sopar de l'edició de Les nits dedicada a l'Índia!!! Casunelpicantdelstrons!!

    ResponElimina
  12. Què va, Matilde!
    Si aquell any va ser super-suavet...
    Amb el sopar indi de l'any passat vàrem flipar!
    Només la flaire ja et feia plorar!! :D
    Foc!! Foc!! :D

    ResponElimina
  13. Quim Crusellas: lamento ser un ciutada català sense accés a la producció estrictament xinesa del Chan. Però tot i així, veient el que ha fet aquest home, no sé si em sento caç d'imaginar-lo molt diferent. Tinc tendència a creure que els homes (i les dones) no varien massa.
    I en Kitano, tot i ser japonès, és un tipus brillant. Mira "Dolls".

    ResponElimina
  14. ...i mira humor amarillo...(sense ànim de pol·lèmica, avui en dia tothom té accés a aquest cinema...ja et passaré algun enllaç)

    ResponElimina