dimecres, 1 de setembre del 2010

manual de supervivencia

A la biblioteca ens ha arribat un llibre que ens pot resultar útil si en alguna excursió d’aquestes vacances ens perdem i hem de passar la nit al ras o bé ens trobem amb un os i no sabem què dir-li o bé hem de fer foc i no tenim màquina d’encendre.

A aquests i altres reptes que ens pot plantejar la naturalesa posa remei aquest llibre amb consells i recomanacions.

Planteja el què és imprescindible a l’hora de planificar una sortida. Anomena i detalla diferents tècniques d’acampada, com trobar aigua o quin és el millor lloc per parar la tenda. També ensenya com orientar-se amb brúixola, com construir refugis en paratges salvatges o bé com improvisar i aplicar tècniques de primers auxilis en emergències que déu vulgui no us hi trobeu. En definitiva un llibre útil, bonic i senzill de folrar que en Girben trobarà interessant però que, potser, la seva experiència el considerarà superflu.

Colin Towell. Manual de supervivencia, habilidades para la aventura en exteriores. Blume, 2010.


Per cert, a en lloc segur de Wallace Stegner publicat per libros del Asteroide (llibre que heu de llegir) hi ha una escena molt divertida amb un llibre d'aquestes caracteristiques

4 comentaris:

  1. Caram! m'interessa sobremanera el capítol de "converses amb ossos", seria possible que me l'escanegéssiu i enviéssiu per correu electrònic? pagant eh! ;P

    ResponElimina
  2. A mi em caldria, ara com ara, un llibre d'aquestes característiques però per a "la aventura en interiores", que és com dir la vida en general. No accepto "Sé feliz, tu puedes" ni coses per l'estil. Gràcies.

    ResponElimina
  3. L'editorial Maxtor té un facsímil(2006) del bell clàssic Arte i costumbres de los Pieles Rojas de Julian Harris Salomon.
    Si en vaig aprendre a sobreviure fullejant de petit l'edició original del 1937!

    ResponElimina
  4. Girbén, ets gran i punt.
    I no em refereixo als anys que fa que voltes pel món, prou que ho saps.

    ResponElimina