dimecres, 23 de març del 2011

tint teatre taradell



Tenim un col·laborador del club que pertany al Grup de Teatre Tin de Taradell i ens ha demanat us fem saber (redoble de corneta) que:

El dissabte 26 de març de 2011 a les 10 de la nit en l’incomparable escenari del Temple Romà de Vic, aquest grup de teatre, en el marc del Cicle Poetes, També, presentarà l’espectacle Molt Lluny d’aquí? de Màrius Torres coincidint amb l’any del centenari del seu naixement.


Al programa de mà s’hi llegeix:
Tint Taradell Teatre ja s’apropà l’any 2003 a la poètica profunda de Màrius Torres (Lleida,1910 – Puigdolena, Sant Quirze Safaja,1942) amb l’espectacle És molt Mârius escrit per Lluís Rovira i Masnou, el text es construïa a partir de la correspondència del poeta i dels seus versos, donant caràcter teatral a alguns dels personatges que l’envoltaren i tingueren relleu en la seva vida. En aquella primera trobada amb el gran poeta ja assaborirem el seu lirisme, la seva sensibilitat cultural i també trobarem la part més humana i cívica.
A l’any del seu centenari, hem volgut reprendre-ho amb Molt lluny d’aquí? En aquest nou muntatge situem al poeta, sol, entre el seu piano (la música era una de les grans aficions que tenia) i el seu escriptori, reflexionant, de manera planera, molt humana, i sovint amb una ironia que no sempre se li ha reconegut, sobre els seus anhels com a ésser humà, sobre la sensibilitat envers els paisatges, sobre Déu, sobre les idees polítiques, sobre el bé i el mal i sobre la mort. A un altre nivell, es recita la poesia amb l’acompanyament musical de Lourdes Pavía a la guitarra.

2 comentaris:

  1. Excuso la meva absència, i em dol perquè jo a aquest home he provat de fer-li algun fhomenatge, ja fa temps i no estaria de més poder col·laborar d'alguna forma, ni que fos desgraciada o virtual.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, amics de la Triadú !
    Lluís, un bon homenatge és llegir-lo.I si saps d'algun espai on es pugui muntar aquest espectacle, nosaltres estem ben disposats a anar-hi.

    ResponElimina