divendres, 27 de juliol del 2012

els llibres i la vida


He viscut dins dels llibres, per als llibres, a través dels llibres i amb els llibres; 
en els darrers anys, he tingut la sort de poder viure dels llibres. 
Julian Barnes


N'he tingut notícia gràcies a l'Elena Rius de Notas para lectores curiosos. Barnes ha escrit una mena de pamflet amb motiu de la celebració de la Independent Booksellers Week, on parla, com ja podeu suposar, de la seva relació amb els llibres. The Guardian el va publicar, el passat 29 de juny: Julian Barnes: my life as a bibliophile



5 comentaris:

  1. Tenint en compte qui és l'autor, caldrà anar-lo a buscar (i aprendre una mica d'anglès, prèviament) encara que suposo que apareixerà traduït tard o d'hora. Diversió assegurada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Li tenim flaca a en Barnes, oi Lluís? L'Elena Rius n'ofereix un resum en castellà. I si no, sempre ens quedarà el traductor de Google, que tot i que cada dia en sap més, encara proporciona moments divertidíssims, també.

      Elimina
  2. Barnes el solen traduir bastant aviat, i suposo que aquesta vegada també, a veure si estem de sort.
    de tota manera, això és un pretext, Matilde, perquè entris, si pots, al blog Tinta Xinesa d'en Biel Barnils - sóc un negat en això de fer enllaços, ja ho veus -, en el qual hi publica avui un text sobre un llibre de Siri Husvedt amb un fragment que tracta de les biblioteques, ben divertit

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vinc ara mateix de can Barnils, Vilardell. Robatori a mà alçada en tota regla!! Merci pel xivatasso.

      Elimina
    2. Ah, i que cap al novembre Anagrama publicarà en castellà la darrera novel·la de Barnes, The Sense of an Ending. M'ho va dir l'Allau.

      Elimina