dimarts, 1 de gener del 2013

ninou


14 comentaris:

  1. La gràcia està en no saber-ho, suposo. En tot cas, molt bon any!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ja ens ho trobarem, David. Molt bon any!

      Elimina
  2. Respostes
    1. L'encetem amb un quadern nou de trinca! Bon ninou!

      Elimina
  3. A veces me pasaba leyendo días enteros, semanas incluso, como si la lectura prolongada durante mucho tiempo aconteciera espontáneamente. ¡Qué placentera puede resultar la lectura! Ante la ventana aparecen el atardecer, el mediodía y la mañana, grandes y con belleza infantil. Tú estás sentado y experimentas una especie de sueño; el mundo es entre claro y oscuro. Tú pareces completamente espiritualizado per la lectura y sin embargo no pòr ello menos vivo. Era muy raro. Yo me las daba de oriental, era sin duda muy perezoso y he de censurarme por ello. Uno nunca debería aislarse, ni ser perezoso, sino mantenerse siempre entre la gente y trabajar en la vida, vigoroso y despierto, con cabeza y piernas, con el alma y el espiritu despabilados.

    He obert a l'atzar els Sueños de Walser (Siruela, 2012)i he encertat aquests ferms propòsits.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Magnífics propòsits, Girb; me'ls pillo i els afegeixo a la llista que encapçala aquest any -manque reviente- tampoc no deixaré de fumar!. Dispensa, quan poso el ruc en ON no hi ha déu que m'aguanti.
      I mira, m'has fet pensar en Schopenhauer i en la Karènina. Sí, ja sé que, a priori, sembla una estranya parella, però té a veure amb la voluntat de viure; miraré de parlar-ne, un dia d'aquests. Ara com ara, una cita de la novel·la:

      Anna Arkàdievna llegia i comprenia, però li era desagradable de llegir, això és, de seguir el reflex de la vida d'altres persones. Ella mateixa tenia massa ganes de viure.

      Elimina
    2. D'estranya parella res quan el Lev es declarava fanàtic del Schopenhauer. Aquest enllaç et pot fer algun servei:
      http://archive.org/details/musiciensetphilo00kuff

      La història de la descoberta de Schopenhauer per part de Nietzsche -un altre fanàtic-, segons l'amic David Picó (ja saps), paga prou la pena com per què te la faci arribar.

      Elimina
  4. Per estrenar i fa olor a llibre nou. Tot per omplir.

    El folraràs amb aironfix?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ni parlar-ne, Enric, l'aironfix és un sacrilegi! M'agrada que el temps faci el seu curs, sense preservatius, ja saps, aquella pàtina que deixa en les coses...Que no sigui perquè ja començo a ser carn de brocanter!

      Elimina
  5. De moment sabem que aquest només en tindrà 365. Que tinguem un anyet curt!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, no sé, i mira que, quan m'ho proposo, puc ser més optimista que ningú, Allau. I amb el 2013 no hi ha manera. La sort és que mai no n'encerto ni una. Amb aquesta esperança visc.

      Elimina
  6. hyde renegant entre clapada i clapada1/1/13 23:05

    sort que demà és dia 2 i posarà tanta bondat mental al seu lloc !!
    per què caram laania de tenir, donar i rebre bons desitjo cada principi d'any, aquesta convenció religiosa, aritmètica, disciplinada i autoritària del temps ?? per què no donar-ho a cada principi de segon ??
    com diuen els capellans : o tenim, donem i rebem bons desitjos a cada moment o callem per sempre.
    jo callo uns dies, com a mínim fins que despengin tota la fotuda contaminació lumínica dels carrers i els aparadors quedin despullats de galindaines nadalenques


    ResponElimina
    Respostes
    1. Calla, boig! A qui se li acut, 'na donant bons desitjos a cada moment. Ecs, seria com viure a La casa de la pradera. Seria contraproduent. El cos no està preparat per a assimilar tanta bona voluntat. En Michael Landon de la pradera era afartador. Tothom el volia pelar. Totes les masses piquen. M'agrada tal i com està, un cop l'any. És lògic. És civilitzat. I endreçat.

      Elimina