dijous, 5 de setembre del 2013

books are my bag



Al Regne Unit, el 56% de les decisions de compra d’un llibre es prenen en una llibreria, però així i tot molts establiments es troben amenaçats de tancament. Conscients que cal potenciar les llibreries com espais culturals i de referència per a la compra de llibres, les principals associacions de llibreters, editors i autors d’aquell país s’han unit per donar un missatge comú i en positiu que tracte de revertir aquesta situació. Sota aquestes premisses han posat en marxa Books Are My Bag, que és, en paraules dels organitzadors, “la major campanya de promoció del llibre i de les llibreries que s’ha realitzat mai”.
Books Are My Bag ens recorda que les nostres lectures són el nostre equipatge més preuat, i vol convertir els clients en usuaris satisfets que valoren el treball dels llibreters i fan visible el seu orgull de comprar en llibreries. Per això es distribuiran ja d’entrada més de 260.000 bosses de cotó amb el lema ben visible. La campanya es posa en marxa aquest 14 de setembre amb la Gran Festa de les Llibreries, que se celebrarà de manera simultània en tots els establiments adherits, els quals han rebut també un kit amb material decoratiu (pòsters, adhesius, invitacions, globus…), així com un seguit d’idees senzilles per engrescar la clientela: animar els clients a dur-hi amics, elaborar un “manifest” propi de cada llibreria, crear aparadors amb volums del color taronja de la campanya, oferir begudes i galetes, convidar músics a actuar als locals i un etcètera que ampliaran conforme avanci la campanya dissenyada (diuen que gratuïtament) per M&C Saatchi.
La campanya anglesa, que comptarà amb la complicitat de famosos diversos i escriptors populars, estarà en marxa fins Nadal.

Joan Carles Girbés. Books are my bag, la major campanya de promoció del llibre i les llibreries. A: Llibre i lectura en la societat de la informació. 



7 comentaris:

  1. Mirar la foto i decidir que el senyor és l'Elvis Costello. En fi.

    ResponElimina
  2. Mati, perdona però discrepo.

    Mirar la foto i veure que les cames de la noia o són massa primes o el del photoshop li ha deixat la cama esquerra una mica torta.

    I ara, a més de dir que m'encanta la campanya... Una cosa que fa temps que em ronda pel cap: Com pot ser que la gent no aprofiti les anades en transport públic per llegir? Cada dia del món m'ho pregunto. I cada dia del món, sense resposta, m'endinso en el llibre que porto a la bossa.

    Ens veurem el 16?

    Un moment o altre haurem de parlar...

    Abraçada lectora,

    SU

    ResponElimina
    Respostes
    1. No són mirades incompatibles, Su, que, ara que ho dius, jo també hi veig dos filferrets.

      Suposo que els avenços científics han modificat la manera de llegir en el transport públic i que ja ha desaparegut aquella imatge tan entranyable d'un que desplegava el diari al metro, amb penes i treballs perquè l'hora punta no deixava gaire espai per a les expansions, i tres que se'l llegien. Quins temps, aquells!
      Crec que la majoria de la gent no llegeix al metro perquè, senzillament, la majoria de la gent no llegeix enlloc.

      Pel que fa al dia 16, et responc a la gallega: que hi pujaràs?.
      S'han fos un parell de bombetes, que lo sepas.

      Elimina
  3. M'encanta ser compatible!

    El 16 hi pujaré (però no sé si tu hi treballes!!!).

    Ai, les bombetes! Sort de la llum natural de la biblio, no?

    Vinga, et deixo amb el teu Sagarra... (que segueixo amb fruïció, ésclar!).

    SU

    ResponElimina
    Respostes
    1. Només hi vaig a la tarda, els dilluns. Però si tu me dices ven, m'hi planto a mig matí i podem anar a fer un cafetonet, per exemple.

      Elimina
  4. Entesos, gràcies per la proposta del cafetonet! Més prop del 16 et concreto els meus horaris de desmuntatge (o aquí o en un missatge més privat).

    Salut i visca els llibres!

    SU

    ResponElimina