dimecres, 30 d’octubre del 2013

any espriu (◊◊◊)




Tot va començar quan el carter va portar a La Magrana un sobre farcit de poemes que arrenquen la rialla i escalfen el motor de qui els llegeix. Però qui era que gosava de vèncer qualsevol perjudici i recrear en clau jocosa, picant i eròtica els poemes dels grans autors de la literatura catalana? No ho sabem. L'autor s'amaga rere un nom que no és els seu, Llorenç Sureda, i signa amb pseudònim de doble lectura: Martí Nabàs i Martina Bas.
Sigui qui sigui, el misteri que l'envolta reforça les pessigolles que proporciona llegir i rellegir esl seus poemes i descobrir-hi els versos de Brossa, Salvat-Papasseit, Riba, Ferrater, Les «Corrandes de l'exili» o l'«Assaig de càntic en el temple» convertits en àcides paròdies pornogràfiques i irreverents. 


Any Espriu a Vic. Programa.


____________
P.S.: Oju!, que diria en Pompeu Fabra.

Al programa trobareu anunciada una activitat que se celebrarà a la biblioteca,
Espriu cap a la pensada llum
16 nov. Biblioteca Joan Triadú. 19:30 h. 
L’escriptora osonenca Pilar Cabot ens oferirà un itinerari personal i literari 
que ens endinsarà en la vida i l’obra de Salvador Espriu. Un itinerari il·lustrat 
per la lectura de poemes d’Espriu, a càrrec del rapsode Albert Freixer.
Entrada gratuïta.
Organitza: Biblioteca Joan Triadú

però ni se us acudeixi de presentar-vos-hi el dissabte 16 de novembre a les 19:30, perquè no hi trobareu ningú. La convocatòria correcta és: dimarts, 26 de novembre a 2/4 de vuit del vespre. Fe de rates, que diu una que conec.


1 comentari:

  1. Corre la brama que darrera el doble pseudònim (Martinabàs és tan fals com LLorenç Sureda) s'hi amaga un vigatà, el cognom del qual rima amb bunyol. Però no ho sé del cert.

    ResponElimina