dissabte, 21 de desembre del 2013

reemissió: ultramarins



L'any 1961, Agostino Bonalumi i Piero Manzoni van fer una exposició a Milà juntament amb un tercer artista, Enrico Castellani. Va ser un fracàs. Després d'intentar vendre, sense èxit, una peça a un col·leccionista, Manzoni va exclamar: Aquests imbècils de burgesos milanesos només volen merda. Mesos més tard, va presentar la seva nova obra: una llauna que contenia, en teoria, 30 grams dels seus excrements. En total va produir 90 llaunes, que després van anar a parar a museus com la Tate Modern de Londres. S'han arribat a pagar 124.000 euros per llauna.
Bonalumi va publicar un article al diari Corriere della Sera, l'onze de juny de 2007, on assegurava que dins de les llaunes no hi ha matèria orgànica, perquè si fos així el metall ja s'hauria fet malbé. Puc afirmar tranquil·lament que només hi ha guix, va escriure.

PUBLICAT EL 20FEBRER2010.



2 comentaris:

  1. Ara ve Nadal, matarem el gall.... ara imagina't que en el lot de Nadal te n'hi trobes una. Què fas? Estarà caducada? La reserves per Any Nou? Amb unes torradetes.... l'amic ja pot anar cantant, que jo crec que la cosa tractada a hores d'ara deu ser com una tòfona exquisita. Guix, ha..... camàndules! Bon Nadal, Mati! I visca l'escatologia -en el sentit més teològic- dels nostres dies benaurats per aquest gavadal de llum d'aquest racó entre muntanyes prop de la riba de la mar entre terres. Guix. Ha.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pos si m'han inclòs una llauneta al lot, jo ho tinc clar. Cap a buscar un burgès (milanès) imbècil toca! Això sí que seria la rifa de nadal, i no la cosa eixa dels bombos i la cantarella!

      Elimina