diumenge, 12 de gener del 2014

reemissió: disseccionari, amb permís de l'allau


Es pot definir una xarxa de dues maneres, depenent del punt de vista. Normalment, diríem que és un instrument enredat destinat a agafar peix. Però podríem, sense gaire perjudici per a la lògica, capgirar la imatge i definir una xarxa com una vegada ho va fer un lexicògraf burlesc: va dir que era un conjunt de forats lligats amb un cordill.

Julian Barnes. El lloro de Flaubert. Ed. 62, 2010. P. 41.

 PUBLICAT EL 26SETEMBRE2011.

4 comentaris:

  1. Amb entusiasme assenyalo la correcció de la rara Ret , que, diccionari apart, només he vist escrita una vegada en ma vida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pos mira que sóc la pubilla de casa i no sabia que la malla que recull la tofa és un ret, així, en masculí. Cada dia se n'aprèn una de nova, per sort.

      Elimina
  2. Tu què trobes, Mati? M'has ben tocat el cor. Just ahir llegia 'Hores viatgeres' d'Agustí Calvet.... i parlava d'una família que es troba al tren. La mare de la família porta 'encara una ombra de ret'. La meva àvia acostumava a dormir amb un ret. No saps com n'estava jo d'encuriosida.... és més, confesso que em poso el ret dia sí dia també perquè ja saps com se m'esborrifa el cabell. Estic massa loca. Ja ho saps

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que trobo és que aquest 'una ombra de ret' és fantàstic, Tremenda.

      Elimina