divendres, 20 de març del 2015

divendres amb cara i ulls


Divendres passat vaig tenir notícia, via un tuit de les biblioteques de Girona, d'una iniciativa promoguda, sembla ser, per la New York Public Library, que consisteix en fer-se una foto amb un llibre d'aquells que tenen una cara en la coberta i penjar-la a la xarxa amb l'etiqueta #bookfacefriday
Immediatament —era inevitable— vaig recordar una campanya publicitària de la Love Agency per a la llibreria lituana Mint Vinetu, de la qual us vaig parlar aviat farà quatre anys. Aquesta:


La proposta ha estat prou ben rebuda, si considerem la quantitat de fotografies agrupades sota l'esmentat hashtag. Aquí en teniu uns quants exemples:

El mem també ha fet forat en algunes biblioteques públiques de les nostres contrades:


Menció a part mereix la Biblioteca Iu Bohigas de Salt. Resulta que l'any passat, per Sant Jordi, se'ls va acudir amenitzar la diada convidant els seus convilatans a passar-se per la paradeta que tenien muntada al passeig, on se'ls oferia la possibilitat de fotografiar-se rere un bookface. Aquí en teniu un parell de mostres:




I aquí, l'àlbum complet que certifica l'èxit de la convocatòria.


Doncs, au, Thank God, it's Friday, que deien aquells.



1 comentari:

  1. Em caldria haver puntualitzat la localització de la Biblioteca Mercè Rodoreda, perquè no és pas l'única biblioteca pública catalana que du aquest nom. Hi ha un parell més, com a poc: una a Barcelona, al barri del Guinardó, i una altra a Castell-Platja d'Aro. El bookface correspon a la de Sant Joan Despí.

    ResponElimina