dissabte, 3 d’octubre del 2015

programa electoral


«Com que el programa de Ciutadans per al 27-S és més sintètic que la roba interior que ara em cobreix, me n’he tornat a llegir el de les municipals. Suposo que les millors propostes de llavors se les agafaran per ara. En l’apartat “biblioteques” deien això: “Promourem noves instal·lacions als barris per fer-les accessibles a tota la població, i modernitzarem la xarxa de biblioteques existent, ampliant-ne els horaris, potenciant-ne l’ús com a centres d’estudi i formació i, per prevenir l’exclusió digital, les dotarem d’ordinadors i accés a internet”. Manel, baixa.
Deixem de banda la redacció, perquè en un apartat que ja s’anomena “biblioteques” dir que “modernitzarem la xarxa de biblioteques existent” és absurd, a menys que et facin por els pronoms i que, per tant, el teu ideari polític et faci abominar d’una frase com “en modernitzarem la xarxa existent”. Anem a la teca. Que diguin que en potenciaran l’ús com a centres d’estudi i formació vol dir que faran que això que hi passa ara -que són centres d’estudi i formació- passi encara més. Els que trepitgem biblioteques de Catalunya a la tarda, hi veiem nens que fan els deures i mares que, mentrestant, aprenen català i castellà. Però, d’acord, ho faran encara més. Potser els diumenges.
El que em té el cor robat, de tota manera, és això de l’exclusió digital. L’exclusió digital és un perill i no es pot permetre. Per tant, dotaran les biblioteques de Catalunya d’ordinadors i accés a internet. El que ens han de dir, però, és què faran amb els ordinadors que ja hi ha ara i la xarxa d’internet existent.
Jo no m’aturaria aquí. Per evitar l’exclusió humana jo les dotaria, a més a més, de bibliotecaris i bibliotecàries. I per evitar l’exclusió rectal, també les dotaria de banys. I ja en una segona fase, i per evitar l’exclusió lectora, jo les dotaria fins i tot de llibres».

Empar Moliner. Ciutadans i l'exclusió digital. Ara. 15|9|2015.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada