dissabte, 21 de novembre de 2015

a austràlia

Bad libraries build collections,
good libraries build services,
great libraries build communities.

R. David Lankes. Clic


Que la biblioteca pública ha de ser una institució bàsica en la seva comunitat pel que fa a la recopilació, la preservació i la promoció de la cultura local en tota la seva diversitat, ho sap qualsevol professional del gremi i no és profecia, és una directriu de l'IFLA. I que les ràpides i grans transformacions tecnològiques d'aquests últims anys han revolucionat els sistemes de recopilació i presentació de la informació i la manera d'accedir-hi, una evidència. I un desafiament que les biblioteques públiques haurien d'aprofitar per desenvolupar els seus serveis mitjançant uns mètodes nous i engrescadors.
I això és el que ha fet, al meu parer, la State Library of South Australia, aquest passat estiu: afrontar el repte que planteja el nou escenari i sortir-se'n brillantment.
Resulta que, a partir del seu magnífic fons local (fotografies, diaris, pel·lícules, etcètera), un equip de bibliotecaris de la SLSA, en col·laboració amb l'empresa Illuminart, que assumeix la part tècnica, han elaborat uns audiovisuals, d'una durada aproximada de vint minuts cadascun, sobre diferents aspectes històrics d'Adelaida i del sud d'Austràlia, en general: personatges curiosos, esdeveniments, costums i tradicions de la zona, etc. Tot el material que es veu en els audiovisuals forma part de la col·lecció de la biblioteca, insisteixo.
Cada vespre, un cop tanquen les portes, es projecta un dels audiovisuals sobre la façana de l'edifici del pati del davant, en sessió contínua fins a mitjanit. Story Wall, es diu la iniciativa.


The Pageant might be over for another year but it doesn’t have to be. Visit our Story Wall when the sun goes down to hear stories of the Pageant from our pictorial, film and sound collections. Here is one about Nellie the Elephant.
Posted by Story Wall at SLSA on dimarts, 17 / novembre / 2015· Story Wall at the State Library. Weekend Notes. 2|11|2015.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada