dimarts, 5 de setembre del 2017

literapolisbcn



Literapolisbcn és un joc per a telèfon mòbils que té la intenció de fomentar la lectura i el coneixement de la ciutat entre el públic de 14 a 18 anys.
Es tracta d’una «gimcana literària» en la qual el jugador ha de localitzar diferents punts geogràfics reals de la ciutat per on transcorre l’acció d’un llibre. Una vegada geolocalitzat cada indret, i després de resoldre una prova o un enigma, el jugador és recompensat amb una nova informació i pot seguir jugant. Al final de cada itinerari, el jugador rep un premi.
Hi ha tres itineraris diferents per a cada novel·la: un serveix per descobrir el llibre desconegut, un altre per contestar preguntes sobre la lectura una vegada s’ha llegit el llibre, i un tercer per desxifrar enigmes i jocs d’enginy relacionats amb la novel·la i la ciutat.
Cada dinàmica o itinerari consisteix a completar una llista de 10 proves geolocalitzades: només quan el/la jugador/a arriba al punt exacte marcat al mapa, s’activa la pregunta corresponent a aquell punt. Hi ha 3 tipus de proves:
• Pregunta-resposta
• Fer una foto i penjar-la de forma opcional a Instagram
• Escriure un text breu de resposta a una pregunta
Per cada prova contestada, el joc genera una recompensa (il·lustració, foto, vídeo) per al jugador, que l’emmagatzema al seu telèfon mòbil i continua jugant.
Per cada itinerari completat, el joc genera un Premi: entrades 2x1 o descomptes especials per a equipaments o Institucions que tenen a veure amb l’argument de la novel·la.
Cada cert temps el joc genera uns Premis VIP entre els millors jugadors que hi han participat durant aquell període: entrades a esdeveniments especials, visites guiades o nocturnes...
Per començar, s’han triat sis novel·les adreçades a públic juvenil, però la intenció és que en siguin moltes més. El projecte s’ha guanyat la complicitat dels autors, i també la de les editorials i els agents literaris, les llibreries, les biblioteques i el Consorci d’Educació de Barcelona, que agrupa tots els instituts de la ciutat.
Novel·les que hi ha a l’App Literapolisbcn i barris per on transcorren els itineraris de cadascuna:
• Cites amb història (Dreta de l’Eixample)
• Els secrets del Born (Born)
• Persecució a Sant Antoni (Raval)
• La Barcelona subterrània (Esquerra de l’Eixample)  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada