diumenge, 30 de setembre de 2018

la biblioteca autogestionada d'olocau«La menuda localitat d’Olocau està veient alterada la seua tranquil·litat per culpa de les malifetes d’un desnodrit mental. Ja fa un temps que al poble se celebra una biblioteca autogestionada pels veïns i veïnes. Els llibres es depositen en neveres reciclades com a prestatgeries, i mitjançant l’ús d’etiquetes, els llibres es presten i es tornen. Els llibres romanen al carrer en aquestes improvisades prestatgeries fixades a un mur. Tot fins ací perfecte, una biblioteca d’iniciativa ciutadana, participativa i que tot el poble disposa per a intercanviar llibre.
Però des de la passada primavera, ja fa quasi un any aproximadament, cada setmana algú es dedica a destruir els llibres escrits en català (els que considera que no estan en valencià) i altres sobre els refugiats. Les destrosses solen vindre acompanyades d’una nota manuscrita amb contingut secessionista lingüístic, feixista i racista. Fins i tot va destruir un llibre d’Ausiàs March, un fet completament contradictori per a un secessionista lingüístic. March i els altres autors del Segle d’or valencià, són considerats pel secessionisme lingüístic l’evidència de que el gentilici valencià és el nom de la llengua. Altra incohèrencia és que a la llibreria hi han també llibres en francés, anglés, alemany inclús en rus, i eixos no els ha tocat. Per contra, sí que van fer malbé un llibre en castellà sobre la II República Espanyola.
Aquest personatge no està identificat però se sospita que és algun veí de la localitat. Pel que fa a la biblioteca, s’intenta tornar a la normalitat després de cada “atac”. Reposen els llibres destruïts i fan cas omís a les trastades de l’agressor de llibres. En definitiva, un indesitjable amb ínfules de censor que pretén imposar al veïnat quina cultura ha de conèixer i quina no.»
«Los libros en catalán serán destruidos ¡Esto es Valencia!» Tresdeu.com. 16|1|2018.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada