dimecres, 1 de maig del 2019

pompeu fabra, che


Font: Iolanda Batallé @iolandabatalle

Biblioteca Pompeu Fabra - Casal de Catalunya - Buenos Aires
Actualment la biblioteca del Casal compta amb un fons bibliogràfic de 14.000 volums, a més de peces de valor incalculable com pot ser el Llibre d’Honor del Casal, en el qual les personalitats més significatives de la societat catalana del segle XX que han visitat  i visiten Buenos Aires  han  signat.
El fons bibliogràfic també consta peces d’alt valor històric com compendis fotogràfics que resumeixen el dia a dia d’aquesta col·lectivitat a la ciutat al llarg dels seus més de 100 anys. Aquest fons també destaca per la seva singularitat ja que és l’únic fons bibliogràfic en català de la Ciutat Autònoma de Buenos Aires i del Con Sud. Hi podem trobar  grans clàssics de la literatura catalana com Josep Pla, Mercè Rodoreda, Pere Quart, Eugeni d’Ors, Joan Maragall, Jacint Verdaguer o Àngel Guimerà o primeres edicions de llibres prestigiosos i clàssics de la literatura catalana; la qual cosa els confereix un valor incalculable. També, a la biblioteca del Casal  hi ha les publicacions  originals de la revista Ressorgiment: una revista mensual que fou publicada entre 1916 i 1972 i que comprèn 677 números, sent la publicació  en llengua catalana  més llarga de la historia.
A més, la biblioteca del Casal de Catalunya posseeix una àmplia informació i documentació sobre la història de la comunitat catalana a l’Argentina i el seu procés d’integració i participació en la construcció de la Nació Argentina.
La biblioteca del Casal de Catalunya és, per tant, un tresor cultural de la ciutat que necessita ser posat en valor i modernitzat per tal que el Casal de Catalunya pugui seguir difonent la cultura, llengua i identitat d’aquest país de la Mediterrània amb set milions i mig d’habitants que és Catalunya. 
Casal de Catalunya
Buenos Aires

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada