divendres, 28 d’agost del 2009

prosas apátridas (I)


Libros viscosos como pantanos en los cuales uno se hunde y clama en vano para que lo rescaten; libros secos, filudos, riscosos, que nos llenan de cicatrices; libros acolchados, de dunlopillo, donde damos botes y rebotes; libros-meteoro que nos transportan a regiones ignotas y nos permiten escuchar la música de las esferas; libros chatos y resbalosos donde patinamos y nos rompemos la crisma; libros inexpugnables en los que no podemos entrar ni por el centro, ni por delante, ni por detrás; libros tan claros que penetramos en ellos como en el aire y cuando volvemos la cara ya no existen; libros-larva que dejan escuchar su voz años después de haberlos leído; libros velludos y cojonudos que nos cuentan historias velludas y cojonudas; libros orquestales, sinfónicos, corales, pero que parecen dirigidos por el tambor mayor de la banda del pueblo; libros, libros, libros...

9 comentaris:

  1. veí de les corts28/8/09 10:38

    Em fa una por el Ribeyro, més que una pedregada. Però com en una pedregada no puc deixar de mirar per la finestra i sentir aquells calfreds que t'escuren l'ànima.

    ResponElimina
  2. veí de les Corts28/8/09 10:40

    M'ho deixava... Tot un encert, Matilde, aquesta entrada. D'ara endavant et posaré en una altar i et retré un humil, tímid, homenatge.

    ResponElimina
  3. Gràcies, veí, ets un sol. Però deixa't d'altars: m'estimo més que em convidis a un gintònic. Sóc tan terrenal...

    ResponElimina
  4. Veí de les Corts28/8/09 12:42

    Marchando un Gin tònic virtual! que surt més baratu....

    ResponElimina
  5. Jo fa anys que miro de decidir-me a llegir els seus diaris. M'agrada molt el seu títol: "La tentación del fracaso". Però, igual que li passa al Veí, a mi també em fa una mica de por aquest home...

    ResponElimina
  6. Feu ben fet. Pot ser la por del prudent que ensuma el remaleït i ja cèlebre gra de sorra d'en Cheever? Recordeu? "Cuando la autodestrucción entra en el corazón, al principio parece apenas un grano de arena. Es como una jaqueca, una indigestión leve, un dedo infectado..."
    Jo només he llegit Prosas apátridas i m'ha agradat molt. Clar que es tracta més aviat d'un llibre d'aforismes, mig dietari, mig assaig...El proper que penso llegir: Sólo para fumadores.
    En el meu cas, Marlboro. Una autèntica ruïna.

    ResponElimina
  7. Gintònics, malboros... Matilde, ets una bohèmia!

    ResponElimina
  8. Més que bohèmia jo diria chica mala. Ja saps, las chicas buenas van al cielo y las malas, a todas partes.

    ResponElimina
  9. ...m'agrada aquest fragment que jo relacionaria amb els deu darrers llibres que he llegit...

    ResponElimina