dijous, 21 de novembre del 2013

ackermann's repository





The Repository of arts, literature, commerce, manufactures, fashions and politics, fue un periódico ilustrado británico con periodicidad mensual publicado desde 1809 a 1829 por Rudolph Ackermann. Llamado comúnmente Ackermann's Repository. En su día, tuvo una gran influencia en el gusto inglés en moda, arquitectura y literatura. Cubría artículos sobre las bombas de agua, gas del alumbrado, ropa, muebles, diseños de habitación, casas y fincas, las prensas litográficas, junto con figurines y diseños de muebles entre otros muchos temas.
Las ilustraciones fueron lo más destacado de esta revista. En esta época antes de la fotografía, todas las láminas impresas están coloreadas a mano (más de 1.400 entre todos los volúmenes). Thomas Rowlandson y otros distinguidos artistas eran contribuyentes regulares de sus ilustraciones.
César Ojeda.  Repositorio Ackermann. Odisea 2008.
[Font de les imatges: Regency furniture book lover. Bookpatrol.]


I, si en voleu més:



9 comentaris:

  1. Tant de bo arribi el dia que a les biblioteques enlloc de taules hi hagi racons amb otomanes, sofàs,... que la gent hi pugui llegir enmig d'un silenci sepulcral. Com que la moda és que les biblioteques facin de dona orquestra no acaben de fer res ni una mica bé .... no és cap crítica. Però és que l'otomana m'harobat el cor.... podria demanar unes tisores de punta rodona a la gent de la biblioteca per fer els meus retallables???? I podria estirar-me com la 'maja' en un divan d'aquests? Gràcies, Matilde, que començar el dia així d'inspirada m'eleva tot allò que és elevable i alabable.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les biblioteques desapareixeran, Tremenda, maja, així que les otomanes i els divans val més que ens els emportem cap a casa.
      Crec que ja t'ho he explicat, però no fa gaire em va passar un cas. Doncs que jo era entre les prestatgeries de la literatura -nâ endreçant, ves que hem de fer si no- quan, de sobte, se m'adreça un senyor i m'etziba: ¿Tu eres animadora de aquí, no? MecasumCeutaiMelilla, Tremenda, si arribo a dur pompons i escalfadors els hi faig empassar.

      Elimina
  2. Si endrecessis les prestatgeries de literatura amb pompons i escalfadors, Mati, jo em demanaria un divan per veure-ho i no perdre'm detall!

    Salut! I ens veiem aviat!

    SU

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh, Su, és que de vegades sembla que això de les biblioteques hagi de ser una mena de centre cívic amb final feliç, com algunes perruqueries xineses. Ho dic per això que acabo de llegir, per exemple.
      En fi.
      Ens veiem d'avui en set, Su. Tindràs la feina mig feta, perquè Stoner està agradant moltíssim.

      Elimina
    2. I sobre l'afer animadora, no ho he acabat d'explicar tot.
      L'home buscava un llibre i no se'n sortia. Com que no sóc rancuniosa, va i l'ajudo. Un cop localitzat l'exemplar en qüestió, l'home es desfà en agraïments i em demana com em dic. Nasarre, Eva Nasarre, va dir ella, que és pèssima.

      Elimina
    3. Ostres, "lo flipo" amb el massatge lector!
      "Stoner" és una meravella, i si vas per la tercera lectura llavors ja és per morir-se! Ara, que pencarem a la sessió de dijous vinent, això també és segur, eh!

      Cuideu-vos molt, homes que busquen llibres i dones que no són rancunioses…


      SU

      Elimina
    4. Ai, fas més por que una pedregada, Su. Ni se t'acudeixi repartir fulls per avaluar la comprensió lectora ni coses d'eixes, que estic molt delicadeta de la mandra. Ni els Borgia no eren tan roins, que diria en Michaleen Flynn.

      Elimina
    5. Mati, ja sé que no ens coneixem de mica res, però confia en mi… No hi ha res més allunyat de les meves sessions que paraules com "avaluar" i "comprensió lectora".

      SU

      Elimina
    6. En tus manos encomiendo mi espíritu, Su.

      Elimina