diumenge, 25 de gener del 2015

lluís marsans




Mor a Barcelona Lluís Marsans, el pintor de les biblioteques i de Proust
Cultura | 17/01/2015 - 19:26h
Barcelona, 17 gen. (EFE).- Lluís Marsans, el pintor de les biblioteques i dels dibuixos i gravats inspirats en l'obra de Marcel Proust, ha mort aquesta passada matinada als 84 anys d'edat en la mateixa ciutat en la qual havia nascut, Barcelona, informen fonts pròximes a la família.
Marsans va ser un dels grans artistes catalans i espanyols més desconeguts que va desenvolupar al llarg de la seva vida una pintura intimista i refinada, però difícil de catalogar que, això no obstant, li va fer ser present en algunes de les millors col·leccions d'art del continent europeu.
Els seus 'biblioteques', quadres plens de llibres ordenats a manera de les biblioteques, amb petits detalls de color com unes ulleres o una petita estatueta, es van exposar en les principals galeries de París, Barcelona i Madrid.
Es va donar a conèixer en el món de l'art gràcies també als seus gravats i dibuixos inspirats en el llibre "A la recerca del temps perdut", de Marcel Proust.
Va recrear partitures, vitrines, naturaleses mortes, cases abandonades i instruments musicals, i també va treballar amb els artistes del grup Dau al Set.
Com molts pintors, estiuejava a Cadaqués (Alt Empordà), on va conèixer a Salvador Dalí, Man Ray i John Cage, entre d'altres.


LA VANGUARDIA.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada