dimecres, 19 d’agost del 2009

mad o'hara

Mad Men és la sèrie més cool que hi ha actualment a la televisió. Abans d’ahir, la cadena de televisió per cable AMC va començar a emetre la tercera temporada als Estats Units, aquí, crec que el canal plus ha emès la segona. Ambientada a començaments dels anys seixanta , el nom del títol fa referència a Madison Avenue on està ubicada l’agència de publicitat Sterling Cooper Advertising.
Al primer episodi de la segona temporada hi surt un llibre de Frank O’Hara, meditations on emergency. Frank O’Hara va ser un poeta de l’escola Nova York, corrent poètica “oposada” a les corrents de l’època com la Beat Generation o la Black Mountain i amb uns principis estètics semblants als de l’expressionisme abstracte pictòric de l’època. La pàgina de les pàgines d'aquest poeta és aquí.
El poema del mateix títol que el llibre, meditations on emergency, tindrà un paper important en el darrer episodi de la temporada. Aquí teniu el poema sencer que comença així:


Am I to become profligate as if I were a blonde? Or religiousas if I were French?Each time my heart is broken it makes me feel more adventurous(and how the same names keep recurring on that interminablelist!), but one of these days there'll be nothing left withwhich to venture forth.

2 comentaris:

  1. M'agrada molt Mad men, ja ho saps, Mitchum. Però el meu cor és de The Sopranos. Quins moments televisius, noi. Els enyoro. Hem de fer un post.

    ResponElimina
  2. No l'he vist mai, Mad Men, però ja en vau parlar l'altre dia i em crida l'atenció. M'estic descarregant el primer capítol de la primera temporada, a veure què tal.

    Salut,
    S.

    ResponElimina