dissabte, 8 de juny del 2024

algun lector a la sala?



Raymond Carver. «Menudo». A: Todos los cuentos. Traducció de Jesús Zulaika. Anagrama. P. 568.

7 comentaris:

  1. Justament jo tinc subratllat aquest fragment. La percepció tan maximalista de que "ningú" llegeix la tenia quan era jove. Ara penso que.ningú llegeix els clàssics ni els llibres que no són novetat o/i no toca llegir, i, sobretot, ningú rellegeix.
    Miquel V

    ResponElimina
    Respostes
    1. Darrerament estem coincidint per sobre de les nostres possibilitats, Miquel V. :)

      Elimina
  2. Aventura´t a LLEGIR!

    LLEGIR ens fa més lliures!

    Imma

    ResponElimina
  3. De fet, mai no s'ha llegit gaire, no?
    Zaca

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi estic d'acord, Zaca. Sempre llegeix la mateixa proporció de gent.
      I no és perquè no en sapiguem, que ara, qui més qui menys, ha pogut anar a escola. Hem canviat l'analfabetisme pur i dur per l'analfabetisme funcional, i continuen llegint els mateixos, és a dir, pocs. Passa pas re.

      Elimina
  4. Caram amb les reemissions, Matilde, com posen en evidència, quasi m'he posat vermell...Bé, no tant, perquè en quatre anys penso el mateix. De fet, me'n reafirmo. No és per portar la contrària, ni per esnobisme, sinó per gust, economia i manca d'espai, que fa molt que no compro ni agafo novetats. I si les agafo, no son precisament autors novells. M'estic fent (molt) vell, però és que quan llegeixo crítiques i comentaris de novel.les rabiosament modernes de seguida penso, "mira, això és Kafka entre quarantons que es divorcien, això la Woolf amb una universitària filla d'agricultors amb un conflicte lèsbic, allò altre Céline entre joves drogaadictes, més enllà tenim Hamsun a Ciutat Vella, al lluny una barreja de Faulkner i Garcia Márquez al peu del Montseny, etc..". I, clar, per llegir ressonàncies (molt ben fetes, segurament) me'n vaig al so origininal.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Continuem coincidint, quatre anys després...M'estic fent (molt) vella, jo també.

      Elimina