divendres, 3 de juliol del 2020

cartes dels lectors


POL AMAT
elPeriódico
1|7|2020

Les biblioteques, que hagueren hagut de ser considerades serveis essencials com altres botigues i equipaments (llibreries, museus, petit comerç) i no haver tancat en cap moment, han anat obrint amb molt retard. La majoria, o totes, funcionen, encara ara, sense estat d'alarma, amb cita prèvia. Són com llocs foscos i ombrívols i no llocs plens de vida i de moviment. 
Si necessites un llibre, veus que el tenen a una biblioteca que és a la població veïna o una mica més enllà, has de demanar cita prèvia, presentar-te, esperar fora i se't dona el llibre com si fos un objecte perillós. No es pot entrar, no es pot consultar, no es pot fullejar, no es poden tocar els llibres ni diaris ni revistes. No té cap ni peus, com tantes altres coses. Com la falta de premsa als bars i restaurants.
Si fora de l'estat d'alarma i fora de les fases anem així, què ens ofereix el futur? Es pot anar en transport públic, anar al bar, entrar a un supermercat a vessar, però no es pot seure en una biblioteca? Fa falta molt de sentit comú, que en el camp de la cultura no sembla que funcioni.

1 comentari:

  1. Ara tothom sembla expert en control de plagues, m'he dit en llegir les dues primeres línies. Tothom s'hi veu amb cor. Falta molta prudència, n'aquesta vida.

    ResponElimina