dissabte, 14 d’octubre del 2017

espais d'experimentació


Les biblioteques de Terrassa es converteixen en espais d'experimentació amb «BiblioLab»
El programa vol fomentar la creativitat en camps com la tecnologia, la ciència, l'art o la literatura
Nació digital
7|10|2017

Les biblioteques són molt més que un lloc on anar a estudiar la setmana abans dels exàmens finals. O, almenys, a Terrassa s'ho proposen. La Xarxa de Biblioteques Municipals posa en marxa, a partir d'aquest mes d'octubre i durant tot el curs, el projecte BiblioLab. Hi participaran cinc espais de la ciutat: la Biblioteca Central i les dels districtes dos, quatre, cinc i sis, amb activitats adreçades a tots els públics.
Sota el lema "crea-experimenta-innova", els tallers BiblioLab posen a les persones usuàries al centre de la biblioteca, convidant-les a generar i compartir coneixement a partir de l'experimentació i la innovació en camps com la tecnologia, la ciència, l'art o la literatura. L'objectiu màxim és convertir la casa dels llibres en laboratoris on els usuaris en seran els científics.
D'aquesta manera, la BCT Xarxa vol fomentar la creació i la creativitat de la ciutadania, "habilitats de gran valor en el desenvolupament de les persones en àmbits com l'educació, la cultura i l'emprenedoria". El programa es basa en criteris com l'equitat d'accés, la sostenibilitat econòmica, l'eficiència, o la qualitat de servei i la pertinença.
BiblioLab té uns objectius molt concrets. En primer lloc, impulsar el desenvolupament individual i col·lectiu a través de l'aprenentatge dinàmic, la creativitat i la innovació. També pretén oferir accés a la ciutadania a les tecnologies de la creació i la fabricació digital; situar l'experimentació en el centre del model d'aprenentatge impregnant l'accés al coneixement de manera transversal i fomentar la participació de la comunitat de forma activa.
Tot això respon a la voluntat per part de l'Ajuntament d'incrementar el valor social de les biblioteques públiques, obrint el seu enfocament i erigint-se en "un agent actiu que treballa i investiga en les noves formes de producció de coneixement i informació, tot acompanyant les persones usuàries en l'adaptació als canvis que es produeixen.

5 comentaris:

  1. Bah, paparrutxes!, que diria Ebenezer Scrooge.

    ResponElimina
  2. Aviam, si més del 50% dels clients de la biblioteca (dades recollides al peu del taulell) és incapaç d'interpretar correctament l'horari d'obertura (en dono fe), em fa l'efecte que, abans de dedicar-nos a l'experimentació, hauríem de fer alguna coseta en pro de la comprensió lectora.

    ResponElimina
  3. Jo començaria per les nibliotecàries amb escasa comprensió lectora.

    ResponElimina
  4. Joan Coromines15/10/17 8:13

    Escassa.

    ResponElimina
  5. L'ortografia també té molt camp per recórrer.

    ResponElimina