dijous, 8 d’abril del 2021

la història del lladre elegant que saquejava llibreries de la barceloneta



La història del lladre elegant que saquejava llibreries de la Barceloneta
TOT Barcelona
5|4|2021

 

La ràdio té aquestes coses. Una trucada en un programa de cultura i comèdia ha acabat destapant el cas d’un lladre de llibres de la Barceloneta altament especialitzat. Ha passat a Ràdio Barcelona, a partir d’una conversa del programa Espècies Protegides de SER Catalunya amb els responsables de la llibreria Fahrenheit 451. I és que arran d’aquesta conversa el mateix mitjà ha investigat la història d’un mateix individu que hauria robat almenys a dos establiments de la mateixa zona fent-se passar per un client exemplar. Hi tornava recurrentment i hi feia despesa. Tanmateix, amb gran habilitat, aprofitava quan passejava per les botigues per omplir-se les butxaques de la jaqueta i els pantalons.
Segons ha publicat SER Catalunya, un altre negoci que hauria patit també les arts delinqüencials del mateix subjecte va ser La Garba, situada a la mateixa Barceloneta. De fet, va ser per una conversa de Whatsapp entre els gestors de les dues llibreries afectades que es van adonar que estaven sent saquejats subtilment per una persona amb un perfil idèntic. Era un home ben vestit, d’edat mitjana, i gens sospitós. El lladre feia servir la compra d’un llibre com a ham, i quan demanava que l’emboliquessin, acabava de fer voltes per la botiga mentre s’emplenava les butxaques aprofitant la distracció dels llibreters. Finalment, però, tot va precipitar-se.
Fonts policials han confirmat al TOT Barcelona que el dia 3 de març la llibreria Fahrenheit 451 va trucar al 112 per avisar que el presumpte lladre havia tornar a la llibreria. El relat policial també recull el cop d’efecte que tenia preparat el llibreter que l’atenia, que ja el tenia controlat i estava disposat a cantar-li les quaranta: quan el presumpte lladre va entrar a la botiga es va trobar una factura de 500 euros. Era l’import que el petit negoci havia calculat que el pispa els havia robat.
Mentrestant, els Mossos van apropar-se al lloc i es van trobar que una patrulla de la Guàrdia Urbana s’havia fet càrrec de la situació. Així, en escorcollar-lo, la sorpresa va ser encara més gran quan van trobar que aquell mateix dia que els llibreters de la Fahrenheit 451 el vigilaven de prop l’home havia aconseguit amagar-se fins a set llibres en diversos compartiments del seu vestuari.
A hores d’ara, hi ha un judici contra l’home de 47 anys, veí de l’Hospitalet de Llobregat, que és el presumpte autor d’aquests robatoris literaris. És un individu amb diversos antecedents per furts. Tanmateix, la seva defensa als jutjats reivindica que l’home no pot ser condemnat perquè finalment va accedir a pagar amb targeta la factura dels 500 euros emesa per la llibreria Fahrenheit 451, segons fonts coneixedores del cas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada