dijous, 17 de juny del 2010

l'h confidencial


Quan sento a parlar de novel·la negra em ve al cap, abans que Chadler, Hammett o McCoy el nom de Canal, Jordi Canal.
En Jordi Canal és director de la Biblioteca La Bòbila de l’Hospitalet/Esplugues, l’especialització de la qual precisament és la novel·la negra; no hi ha thriller editat a Espanya que no figuri al seu fons ni autor sense racó a les prestatgeries d’aquest santuari dedicat al crim i a la seva resolució que s’ha convertit en referència obligada per tots els amants del gènere.
Aquesta és una bona estratègia (tenir un fons especialitzat), per trencar fronteres i promocionar la biblioteca arreu.
Entre altres coses al seu bloc hi trobareu tota la informació sobre la biblioteca i la seva col·lecció i altres apartats interessants com per exemple una completíssima selecció d’enllaços a altres pàgines dedicades al gènere negre i tot el relatiu al premi l’H confidencial, un premi de novel·la negra amb vocació internacional que ja va per la cinquena edició.
I com no podia ser d’altra manera, tenen un club de lectura dedicat en exclusiva a la novel·la negra que funciona des de l’any 2000 i que com a material d’acompanyament (maleïda terminologia del ram) distribueixen un fanzine que cal col·leccionar, sobretot si ets lector de novel·la negra.


10 comentaris:

  1. ...a veure si para de plorure d’una p**** vegada, les espigues estan plenes i l’aigua les aclofa. Jo que em pensava que eren senyals extraterrestres, els camps amb aquells forats estranys i és l’efecte de la pluja en les espigues carregades, prou ploure, ja!!!!

    ResponElimina
  2. Avui a EL PAIS (secció New York Times) parlen de "The killer inside me" l'última pel·lícula de Michael Winterbottom basada en Jim Thompson.

    ResponElimina
  3. ..gràcies allau...he fullegat el diari però no ho he vist...a veure si un dia d'aquest em vaga i poso cuatre coses de la seva tasca com a guionista i les nombroses adaptacions de la seva obra, però,noi, tenim tanta feina els bibliotecaris!!!

    ResponElimina
  4. Gràcies per l'enllaç, Robert. Estic més o menys ficat en la redacció d'una "novel·la negra" des de fa més d'un any i gràcies a tu he trobat una petita pista que potser m'ajudarà...

    ResponElimina
  5. això de "santuari dedicat al crim" m'ha arribat a l'ànima! :)

    ResponElimina
  6. Ei, Allau, merci. Ja el tinc. Ai, doncs és ben maco això de l'entre tots ho farem tot. Ben maco. Gràcies!

    ResponElimina
  7. Lluís, amb sang i fetge, i noies d'aquelles que diuen "si et cal res, xiula"? La novel·la, vull dir.

    ResponElimina
  8. ...content de que et pugui servir d'alguna cosa, Lluís,
    ...Clídice, Hola.

    ... ja torna a ploure, òstia,...se'ns anegaran els geranis....

    ResponElimina
  9. Robert, els de el FNAC acaben d'editar l'adaptació que el 1981 Bertrand Tavernier va fer de "1280 ànimes" de Jim Thompson. Porta per títol "Coup de torchon" i està ambientada en una colònia africana. El shèrif és en Philippe Noiret i us la recomano.
    El trailer a: http://www.youtube.com/watch?v=LFJuojgVSAk

    ResponElimina
  10. Gràcies BIBLIOTECA LA BÒBILA per la informació. Mirarem si la podem aconseguir pel final de sessió,...s'haurà de comprar perquè això que el PI no funcioni per films és una ... llauna.

    ResponElimina