Fotografies de Marcella Grassi.BCN RE.SET- LLIBERTAT El projecte BCN RE.SET presenta un circuit urbà amb set instal·lacions artístiques i arquitectòniques per diferents espais públics de la ciutat, que proposen una reflexió sobre conceptes com identitat, llibertat i democràcia. [...] L'arquitecta Benedetta Tagliabue (EMBT / Fundació Enric Miralles) i el director d'escena Àlex Ollé (La Fura dels Baus) duran a terme el 2014 una important intervenció a la ciutat. Dins dels actes de commemoració del Tricentenari BCN, alguns dels espais públics més emblemàtics de Barcelona canviaran el seu aspecte amb un conjunt de set instal·lacions artístiques i arquitectòniques que proposen una reflexió sobre conceptes com identitat, llibertat i democràcia. La primera instal·lació s'inaugurarà el 29 maig del 2014 al Parc de la Ciutadella. Inspirada en l'antiga muralla de Barcelona i la seva posterior destrucció, simbolitzarà la recuperació de la ciutat per part dels seus ciutadans. La idea de reconstrucció i destrucció de la muralla/els murs del món donarà pas, el dia 11 de juny, a la inauguració de sis instal·lacions efímeres dissenyades per sis arquitectes internacionals en col·laboració amb les principals escoles d'arquitectura i disseny de Barcelona.
[Font: Bcn.cat. Arquitectura efímera als carrers de la ciutat] |
divendres, 25 de juliol del 2014
08001 bcn
Escrit per
matilde urbach
Etiquetes:
bcn,
instal·lacions,
llibres,
reciclatge
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
LLIBERTAT
ResponElimina“El concepte “llibertat” s'expressa mitjançant la creació d'un lloc on se celebra la “lectura”, un lloc que simbolitza una expressió de “llibertat”, un lloc on el coneixement és obert a tothom. El coneixement dóna poder a les persones i és el camí cap al progrés i la llibertat.
La “Biblioteca dels llibres perduts” és una biblioteca sense llibres amb un programa de lectura en directe. El punt de mira és el contingut del llibre i l'acte de la lectura.
“Unbound” ('sense enquadernar'), un terme utilitzat per descriure els llibres, en anglès també expressa llibertat i la idea d'abundància, d'il·limitat.”
Anupama Kundoo