dimarts, 17 de juliol del 2018

paresidos rasonables


Des del 1981, cada tercera setmana de juliol (coincidint amb l'aniversari del naixement de Hemingway, suposo), un munt de barbuts s'arrepleguen a Key West, Florida, per tal de participar en el concurs organitzat per The Hemingway Look Alike Society, l'objectiu del qual és, com podeu imaginar, trobar el doble de l'escriptor.




11 comentaris:

  1. Sí que són el duplicat HEMINGWAY, però hi afegiria un trivial de la seva obra, p.e.
    The Old Man and the Sea, que de pas recomano. A veure qui l´ha llegida.

    Imma

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me la van fer llegir a ca les sores, quan era petita. Entre tu i jo, Hemingway no em tira gaire.

      Elimina
    2. Ca les sores = escola de monges.

      Elimina
  2. De les coses suposadament divertides que és capaç de fer la humanitat, aquesta és una de les més idiotes. Més mitjons a sargir, que hagués dit la meua padrina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. N'hi ha de molt pitjors, Clidi. Uns que escriuen novel·les (de cinquanta mil paraules) en un mes, per exemple. Tot distreu.

      Elimina
  3. Aquests hemingways no me´ls imagino pujant a Bellmunt com algunes de les bibliotecàries osonenques, i...

    Imma

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquests Hemingways estan massa galtavermells; ja no pugen ni al tamboret de la barra del bar!

      Elimina
  4. Un dels Monty Python, em sembla que en Michael Palin, hi va anar per una sèrie documental que ell presentava, i realment semblava una peli de les seves..Això em confirma la idea que hauríem de separar les obres dels seus autors. A Hemingway se'l coneix més per la seva barba blanca i els llocs comuns de virilitat, estil directe, etc que pels seus llibres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per a la meva tieta Cèlia, a qui aprofito per saludar cordialment, en Hemingway era l'avi-que-es-va-fotre-un-tret de la Margaux i la Mariel. Font: Hola! i Lecturas. Cadascuna per on l'enfila.

      Elimina
  5. Potser si la història de la literatura estigués feta per les revistes del cor, igual els qui.els preocupa tant que no.es llegeixi acondeguirien el.seu objectiu...o que ho avorrissim per sempre!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ep, que les Lecturas van tenir un començament ben literari!

      Al 1917 la Sociedad General de Publicaciones va llançar Lecturas, una nova revista mensual literària que es venia als quioscos i llibreries al preu de 1,30 pessetes. Cada número constava de 120 pàgines i contenia 3 novel·les, 7 contes, 1 comèdia i 5 articles. Després d'uns pocs números, la revista va deixar de publicar-se fins al juny del 1921, quan el grup editorial Hymsa la va rellançar com "magazine per a la llar" i suplement literari de El Hogar y la Moda. La revista tenia aleshores 100 pàgines i publicava novel·les curtes, contes i obres teatrals d'autors de la talla de Jacinto Benavente, Clarín, Oscar Wilde, Azorín o Víctor Català. Les il·lustracions d'artistes d'avantguarda, com Opisso, Rafael Barradas, Junceda i Longoria, van ser el segell d'identitat de les pàgines i les portades de Lecturas...

      Elimina