dissabte, 28 de març del 2020

la síndrome de trigorin


Nick Cave
Kurt Cobain
Albert Einstein
Frida Kahlo
Marilyn Monroe
David Foster Wallace

*  *  
...me pregunto si no estaré comenzando a experimentar el síndrome de Trigorin, el escritor que aparece en La gaviota, de Chejov. Trigorin se sentía obligado a tomar notas de modo compulsivo. «Veo una nube en forma de piano», le cuenta a Nina, «e inmediatamente pienso que eso quedaría bien en una escena futura. Huelo un heliotropo y apunto: ‘Olor penetrante, color de viudedad, mencionar al describir una noche de verano o adjudicárselo al personaje de una viuda».
Pues así andamos: tomo notas a todas horas, que a veces triplican la extensión de lo que he de escribir. Tengo un cuaderno en la mesilla de noche y debería tener otro en la ducha, porque muchas ideas llegan bajo el agua, eso está estudiado. Tengo tacos de papel por toda la casa y post-it pegados en los lugares más inverosímiles. Tomo notas (otro cuaderno) en la oscuridad de un teatro o de la alcoba (para no despertar a mi mujer). Tomo notas en una esquina: intento sentirme como un personaje de Modiano, pero siempre parece que estoy poniendo una multa. Tomo notas para este artículo y el de la semana próxima, y para novelas y cuentos que a lo mejor no escribiré, o que cuando los escriba difícilmente sabré que nacieron de una nota olvidada. No tomo notas para recordar que he de tomar notas porque eso no puedo olvidarlo.
Marcos Ordoñez. «El síndrome de Trigorin». El País. 10|gener|2013.

6 comentaris:

  1. Em dic Susanna i tinc el síndrome de Trigorin... (Quan comença la reunió de TrigorinAnònims?).

    Tonàs, Mati!

    SU

    ResponElimina
    Respostes
    1. En prenc nota, Susanna!! Mirarem de començar el programa de recuperació després de l'estiu.

      Elimina
  2. AIXÒ ÉS UNA REEMISSIÓ, per tant, l'apunt surt amb els comentaris que es van fer el dia que es va publicar per primer cop, és a dir, el 15 de juliol de 2013. Té la seva conya, això de l'arqueologia blogaire.

    ResponElimina
  3. Aviat hi haurà belles discussions sobre les obres perpetrades durant el confinament, n hi haurà de bones i n hi haurà d horribles, com sempre. Hi ha un article molt maco al respecte però està en francès https://www.franceculture.fr/litterature/latheorie-journaux-de-confinement-la-lutte-des-classes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Més d'horribles que de bones, de ben segur. Molt em temo que la proporció no varia ni en cas de confinament, Mitch.

      Elimina
  4. Si us plau, prou de tantes enganys, només diuen el que cadascú vol escoltar, molts es fan passar per professors però molt pocs realment tenen coneixements, i deixen de creure que treballen gratis i paguen després de veure resultats, això és totalment fals, jo puc donar fe d'una persona molt agradable que em va ajudar a recuperar el meu marit, és una persona que realment té aquest do d'ajudar, comparteixo el seu contacte perquè ho comproveu vosaltres mateixos, WhatsApp: +2349046229159
    Correu electrònic: dawnacuna314@gmail.com

    ResponElimina