dissabte, 4 d’abril del 2020

fer anar les cames i el cap



En el principi fou l’Oprah Winfrey, amb la creació d'un club de lectura dins del seu programa de televisió The Oprah Winfrey Show, que va estar funcionant amb gran èxit entre el 1996 i el 2010. Després, i ja en la xarxa, d’altres celebrities lletraferides han pujat també al carro de les tertúlies literàries. Les actrius Emma Watson (Our Shared Shelf), Reese Witherspoon (Hello sunshine) o Emma Roberts (Belletrist), per exemple. Fins i tot en té un en David Bowie, i això que és mort: el David Bowie Book Club, creat pel fill de l’artista, en Duncan Jones, a partir de les 100 lectures que més van influenciar Bowie (i que ell mateix havia fet públiques l’any 2013). Aquest mes toca On the road, d’en Kerouack, per si us hi voleu afegir.
Però no tenia notícia de cap club de lectura organitzat per alguna celebrity més nostrada, fins que ha arribat en Kilian Jornet. Que a en Kilian li agrada llegir (i que té el morro fi per a la lectura), ho vaig saber per mitjà d’una entrevista que li va fer l’Antoni Bassas el juny del 2017 (i que us vaig reproduir aquí), on explicava que s’havia endut a l’Everest 4 llibres de Milan Kundera i El quadern gris de Pla. Pas mal.
Doncs bé, ara, no sé si a causa del confinament, acaba d’engegar un club de lectura al seu blog. Per començar, ha seleccionat 4 títols: La insuportable lleugeresa de l’ésser, de Milan Kundera, El mariner que va perdre la gràcia del mar, de Yukio Mishima, L’estrany, d’Albert Camus...i a que no sabeu quin ha triat per donar el tret de sortida? (Redobles de tambor aquí, si us plau). Claus i Lucas, de l’Agota Kristof. Com hi ha món.

6 comentaris:

  1. Hola!
    Molt bona selecció la de Kilian Jornet! He vist la seva pàgina i els preus van entre 12 i 17 Dolars que en anirien entre 11 i 16 Euros segons el canvi d'avui. Em quedo a ebiblio i a decasaalclub. Està molt bé i és gratuït.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahaha. Tu sí que has estat bé, Maria. Gran!

      Elimina
  2. Hooooola!
    Com va el confinament?
    Gràcies Rosa pr l´entrada, per mostrar-nos com la lectura s´expandeix per aquests mons de Déu.

    En Kilian Jornet, bona tria, tots.
    I també la de Duncan Jones, remenber David Bowie.

    Bon cap de setmana!

    Imma

    ResponElimina
    Respostes
    1. De re, a disposar. El confinament va bé, Imma. Bons i aguantant, de moment. No sé a vosaltres, però em comencen arribar dades amb nom i cognoms, d’això del coronavirus. Terrible.

      Elimina
  3. No hi ha icones en aquest bloc com en el Whatsapp? Hauria posat la de tronxar-se de riure! Però és que n'estic fins els nassos de confinament, el dia que pugui sortir no aniré ni a dormir a casa!!!! I ara posaria la de plorar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, no hi ha emojis, aquí.
      Tot plegat és ben estrany i molt fotut. Coratge!

      Elimina